Cēlām, cēlām un tomēr pacēlām

Agrā sestdienas pēcpusdienā, Ozolnieku ledus hallē, Lattelecom hokeja sezona uzsāka savas gaitas EHL viesojoties pie Olaines hokeja komandas. Šosezon, pateicoties pagājušās sezonas „eposālajam” varoņdarbam, kad komanda kļuva par Līgas uzvarētājiem, fināla 7 spēļu maratonā pieveicot pretiniekus pēcspēles metienos, tiekamies augstākajā amatieru līgā – RZ.

Šosezon komandai ir pievienojušies vairāki jauni un labi spēlētāji - Ingus Staltmanis, Marcel Bender un arī Gvido Brilts, kā arī īpaši jāatzīmē spēja saglabāt vienu no pagājušās sezonas līderiem – vārtsargu Raimondu Ermiču. Tomēr pēdējā pārbaudes spēlē parādītais sniegums un rezultāts uz šo maču lika raudzīties, maigi sakot, piesardzīgi. Pirms spēles tika saņemta vēl pāris nepatīkamas ziņas - viens no aizsardzības balstiem Armands Meinarts (un arī viņa brālis), kā arī cits aizsargs Jānis Pāvuls, šoreiz nevarēs palīdzēt. Tātad spēli sākām ar četriem aizsargiem un komandas vadītāju Normundu Sproģi kā rezerves aizsardzības spēlētāju- drošinātāja lomā un pilniem trīs uzbrucēju virknējumiem. Diemžēl arī  komandas treneris Toms Hartmanis bija aizņemts pamatledus izklaidēs, spēlējot HK „Kurbads” sastāvā.

Spēle iesākās augstā tempā, LTC aktīvi lūkojot piekļūt pretinieku vārtiem – 25 sekundē nopelnīts vairākums, kura realizācijai tiek sūtīti ilggadējie partneri Mārtiņa Tihanova vadībā. Diemžēl realizācija atstāj vēlēties vairāk. Kā izrādījās vēlāk, līdz nākamajam vairākumam būs jāgaida vairāk nekā 2 spēles periodi, kamēr paši spēles laikā pamanījāmies nopelnīt izaicinājumu nospēlēt veselu periodu mazākumā. Īpaši nepatīkami bija pazaudēt vadošo aizsargu Salvi Ārbergu, kuram ienāca prātā piedalīties atjautības mērījumos ar spēles tiesnesi. Iznākumā 2 minūtes par iniciatīvu, plus 10 minūtes par sniegumu jeb vesels periods ar 4 aizsargiem. Pa ceļam vēl uz 2 minūtēm palikām triju aizsargu komplektā, jo perioda beigās Ezis (Egons Knauers) pamatoti izlēma pašķaidīt ābolīšus, pretinieka izgājienā 1 pret 1 laikā. Pirmo periodu tā arī noslēdzām mazākumā pie nemainīga rezultāta 0:0

Otrajā puslaikā vēl 4 minūtes pavadījām mazākumā, kā rezultātā lielāko tiesu prasmīgi un bezbailīgi aizstāvējāmies. Vairākas reizes glāba spēlētāju pašaizliedzība, īpaši Aldis Bičevskis, un vārtsarga Raimonda meistarība. Pašu uzbrukumi visbiežāk iestrēga pēdējās piespēles posmā – tā vairākkārt izgājienus 2 pret 1 neitralizēja pretinieku aizsargs pārķerot piespēli. Pirmais bīstamais moments perioda  7.minūtē sekoja pēc pārķertas piespēles uz zilās līnijas, kad Uvis Lapsiņš metiena pozīcijā izvirzīja Mārtiņu Tihanovu, kurš diemžēl nespēja cauršaut pretinieku vārtsargu. Bet pati labākā izdevība bija 10 minūtē, kad mazākumā, pēc bloķēta metiena aizsardzībā, viens pret vienu izrāvās Ingus. Tomēr vārtsargs bija uzdevumu augstumos. Arī šis periods noslēdzās 0:0

Pārtraukumā starp periodiem izrunājām, ka jāsamazina pārkāpumu apmērs, kā arī pašiem jāparāda tiesnešiem, ka noteikumi tiek pārkāpti arī pret mums. Kā izrādījās vēlāk, tieši pēdējais ieteikums nesa ilgi gaidītos augļus, jo atsākoties spēlei, aiz pašu vārtiem noteikumi tika pārkāpti pret Uldi Tatarčuku. Šis vairākums iesākās ugunīgi – 3 metieni pa Olaines vārtiem, no kuriem vienā Renārs Šēners nespēja pārcelt ripu pāri vārtsarga kāju sargam, pilnīgi tukšā vārtu stūrī. Arī nākamais ripas iemetiens noveda pie izspēles uz zilo līniju, kad Uvja Lapsiņa raidījumu pārsteidzošā kārtā ar atsitējcimdu spēja piespiest pie kājas Olaines lieliski spēlējošais vārtsargs. Tomēr vārti brieda. Pēc iemetiena, kur ripa no Mārtiņa kājas nonāca uz zilo līniju Salvim, kurš to piespēlēja Uvim. Sekoja metiena imitācija, bet izvelkot uz sevi malējo uzbrucēju, ripa tika pāradresēta Salvim atpakaļ uz otru malu. Salvis izslidoja pret vārtiem, sagaidīja „trafiku” vārtu priekšā un ar šķēlienu raidīja ripu vārtos starp tvērājcimdu un kājsargu. 1:0. Diemžēl, jau nākamajā nomaiņā, zaudējot iemetienu savā zonā – vārtu priekšā netika nosegts pretinieku spēlētājs, kurš no tuvas distances izslidināja ripu starp vārtsarga kājsargiem. Bija pagājušas 38 sekundes un 1:1. Maiņa, iemetiens laukuma centrā. Marcel pavirza ripu uz kreiso pusi, Ingus to savāc un veic reidu pa laukuma kreiso malu, seko asa piespēle uz centru, kur kritienā vārtus gūst Uldis. Tas viss aizņem 8 sekundes. Rezultāts kļūst 2:1. Tātad visi trīs vārti tika gūti 46 sekunžu (!) laikā. Līdz pamatlaika beigām palikušas nepilnas 10 minūtes, kuru laikā 2x noteikumus pārkāpj Kaspars Strauts, bet par laimi pirmo vairākumu izturam. Seko vēl taktiskais 30 sekunžu pārtraukums 6 minūtes pirms laika beigām. Otrā mazākuma sākumā pretinieks pats nopelna 2+10 minūtes nepārdomāti nospēlējot pret Salvi – uzbrukums galvas rajonā spēles pēdējā minūtē. Iemetiens pretinieku laukuma pusē, ripa gan vēl pamanās atslīdēt līdz mūsu zonai, kad seko spēles beigu signāls. Uzvara ar 2:1 un pirmie trīs punkti jaunajā sezonā.

Spēles labākie:

Pelnīti labāko spēlētāju balvas saņēma abu komandu vārtsargi: Raimonds Ermičs (LTC) un Mārcis Japsis (OLN)

Statistika:

Olaine vs Lattelecom 1:2 (0:0;0:0;1:2)

25:16 Ārbergs (Lapsiņš) 0:1; 25:54 Švarcs (Bušs) 1:1; 26:02 U.Tatarčuks (Staltmanis, Bender) 1:2

Metieni: 25:20

Soda minūtes: 16:26

 

 

 

 

ORGANIZATORISKIE JAUTĀJUMI:

  • Jānis Puriņš (finanses un organizācija)
    27033996
    janis@entuziasti.lv
  • Roberts Pļāvējs (reklāma,mārketings un organizācija)
    28881115
    roberts@entuziasti.lv
  • Haralds Apinis (dizains un organizācija)
    29359757
    haralds@entuziasti.lv

GALVENAIS TIESNESIS:

Ainars Bitens (turnīra tehniskā organizācija un kalendārs)
29285886
ainars@entuziasti.lv

DIZAINS (komandu formas un logo)

  • Haralds Apinis - 29359757
    haralds@entuziasti.lv

FOTO UN VIDEO DEPARTAMENTS

  • Maris Greiers (mediju centra vadītājs)
    26565739
    greiers@entuziasti.lv