... pārīti Bauskas? uz trijiem?

Ceturtdien, aukstā un vējainā novakarē vislabākais lēmums bija atrasties Piņķos, Inbox ledus hallē, kur  norisinājās trešā apļa spēle RZ divīzijā starp Lattelecom (LTC)  un Olaine (OLN) komandām. Pirmajā sezonas spēlē Lattelecom izbraukumā pārspēja šos pašus pretiniekus Olaini ar 2:1. Lattelecom komandā šoreiz bija platāks iztrūkums – Ingus Staltmanis (komandējums), Salvis Ārbergs (trauma ar 12 šuvēm iepriekšējā spēlē), Tony Nieminen (vvz).

Pirms spēles kā jau ierasts ģērbtuvēs tika apspriests, ko labāk nedarīt un tieši kas par to nebūs. Kā izrādījās vēlāk komandas kapteiņa lunkanā mēlīte izdarīja sev lāča pakalpojumu – par ko komanda pēc nākamās spēles mielosies ar vīru vitamīniem no kastītes. Tomēr, godīguma vārdā jāatzīmē arī rudenīgi depresīvais notikums – uz spēli bija ieradies kasieris, kas metās izpildīt sev uzticētos pienākumus un iekasējot no visiem dalības maksu. Pastāv zināmas aizdomas, ka arī Piņķu auto šlagbaums un halles apkopējas češīras kaķis šķīrās no noteiktas naudas summas … Everybody Loves Raymond, ja kāds atceras tādu seriālu.

Tā kā šī bija jau otrā komandu tikšanās, tad īpašai izlūkošanai ledus netika šķiests. Ātriem malējiem, pretī tika likta piesātināta vidus zona un OLN spēlētāju virzīšana bortu virzienā. Pirmais bīstamais moments, kad tika pielabots metiens vārtu priekšā parādīja, ka Raimonds Ermičs šodien ir zirgā. Samērā ātri pie iespējas uzmest virsū vārtsargam tika arī Renārs pēc standarta kombinācijas „Bauskas iecienītais”.

Diemžēl, runājot kopumā, jāatzīmē, ka mūsu leģionāru maiņa vēl aizvien tendenciozi turpina spēlēt ar nūjām uz nepareizo pusi, kā rezultātā ripas lido visur citur, bet ne tīklotajā kastē ar sarkano līniju. Tāpat kopējā ainā iederas apjomīgais noraidījumu skaits, kas spēli sarausta un padara nervozāku. Tā vairākas reizes palikām 3 pret 5 arī šajā spēlē. Par laimi mums ir – cilvēks zirgā. Par noraidījumiem, gan jāatzīmē tiesnešu statistika – raksta autors vēl nebija redzējis, ka 2x vienā spēlē iedod abpusējos noraidījumus - gan par pārkāpumu, gan par simulāciju (diving).

Otrā perioda sākumā pēc kapteiņa reisa gar uzbrukuma labo malu, ripu piespiež vārtsargs un tas izraisa tālākos notikumus. Iemetiens OLN zonā, ātrā ripa novirzīšana pa kreisi no Mārtiņa, Renārs pabiksta ripu tālāk uz Aldi, kurš veicot pagriezienu ap savu asi ielīmē to līdz ar stabiņu. Žēl OLN vārtsarga, jo džinkstoņa droši vien vēl ilgi bija viņa ausīs dzirdama.

Nedrīkst noteikti nepieminēt arī LTC komanda trešo maiņu, kura bija atbildīga par pretinieku spēku neitralizēšanu un iespēju atvilkt elpu pārējiem virknējumiem. Tieši šie vīri daļēji noteikti ir atbildīgi par to, ka uz spēles beigām Bauskas maiņai bija atlicis spēks iekosties kājās pretiniekam viņu zonā. No sākuma Mārtiņš tuvumā apskatīja uzlīmi ar uzrakstu „Forward” aiz pretinieku vārtiem, tad Renārs pret to pašu uzlīmi atspiedās ar kājām, bet cīnīties nepārstāja un guļot uz ledus izbakstīja ripu pret vārtu aizmuguri, pieleca kājās un atdeva filigrānu piespēli Aldim uz vārtu priekšu. Atskanēja OLN vārtsarga tās nakts murgu skaņa „dzninn” un slavenai Repina gleznai „Atpeldējām” tika pielikts daiļskanīgs un noslēdzošs triepiens. Spēle tā arī noslēdzās ar 2:0.

Kā informēja komandai tuvu sēdoši ziņu avoti, tad piektdien tikusi pārbaudīta kāda apjomīga pussarga vizuālā atmiņa. Secinājums – atmiņa ir laba, spēlēt var. Kādam LTC kolēģim no OLN komandas gan var sanākt play-off laikā doties tālākā komandējumā, vai diennakts dežūrā. Tāpat piektdien, lielāko nepārbaudīto ziņu aģentūru Facebook, pāršalca ziņa par vēl viena aizsarga nedienām ar kājām – precīzāk - ar kreiso smurguli [bet loģiski!], kas lien priekšā zemu lidojošiem priekšmetiem. Veseļojies Jān. … un griez nadziņus ;)))

Spēles labākie:

Aldis Bičevskis (LTC) un Guntis Andersons (OLN)

 

Statistika:

Lattelecom vs Olaine 2:0 (1:0;0:0;1:0)

4:32 Bičevskis (Šēners, Tihanovs) 1:0; 32:31 Bičevskis (Šēners, Tihanovs) 2:0

Metieni: 18:16

Soda minūtes: 14:6

 

 

Tu mani neinteresē ...

 

Mazs solis kapteinim, daudz vitamīnu komandai ...

 

Jordan-on-ice ...

 
 
 
Spēles labākie
 
 
 

ORGANIZATORISKIE JAUTĀJUMI:

  • Jānis Puriņš (finanses un organizācija)
    27033996
    janis@entuziasti.lv
  • Roberts Pļāvējs (reklāma,mārketings un organizācija)
    28881115
    roberts@entuziasti.lv
  • Haralds Apinis (dizains un organizācija)
    29359757
    haralds@entuziasti.lv

GALVENAIS TIESNESIS:

Ainars Bitens (turnīra tehniskā organizācija un kalendārs)
29285886
ainars@entuziasti.lv

DIZAINS (komandu formas un logo)

  • Haralds Apinis - 29359757
    haralds@entuziasti.lv

FOTO UN VIDEO DEPARTAMENTS

  • Maris Greiers (mediju centra vadītājs)
    26565739
    greiers@entuziasti.lv