Kad gaismas dziest ...

Svētdien, kad visi jau taisās skatīties vai nu spilvena vai vakara filmas virzienā - Piņķos, Inbox ledus hallē, sākās ceturtā apļa spēle RZ divīzijā starp Marels Būve (MBV) un Lattelecom (LTC) vienībām. Pēdējā spēlē LTC mājās apspēlēja Olaini ar 2:0, savukārt  MBV ar 4:2 pārspēja Mārupes komandu. LTC komandā pēc traumas atgriezās Salvis, no komandējuma Ingus un arī somu leģionārs Tony, tomēr diemžēl iztrūka 2 citi aizsargi: Armands (darbs) un Jānis (trauma).

Pirmās spēles RZ līgā pierādīja, ka varam spēlēt šajā līmenī, tomēr kā izrādās vēlāk - šajā līgā ir ātrāki, veiklāki un kļūdas nepiedodošāki pretinieki. Pirms spēles ģērbtuvē rindu autors novēroja, ka joki kļuvuši klusāki un tas šai komandai ir samērā neierasti. Manuprāt pirms spēlēm ir jāaizliedz skatīties mājas lapā uz pretinieku uzvārdiem un vecumu. Ir vienkārši jāiet un jāgrauž ledus. Katrs moments jānospēlē līdz galam un nekādā gadījumā nav jāmetas vienatnē glābt tēviju.

Spēli iesāka leģionāru maiņa ar aktīvu spiedienu uz MBV vārtiem un arī Bauskas maiņa precīzi izpildīja trenera norādījumus, nekas neliecināja par draudošajām briesmām. Tomēr kļūda savā zonā no Renāra puses, izdarot neprecīzu piespēli un neļaujot aizsargiem nomainīties, tad Kaspars un Gvido nesadala spēlētāju, kas netraucēti saņem piespēli vārtu priekšā un jau trešajā minūtē nokļūstam iedzinējos ar 0:1.

Pāris maiņas vēlāk Ezis, vidus zonā neprecīzi iespēlē ripu un nekavējoties tiek sodīts ar izgājienu 2 pret 1. Tikai Raimonda veiksmīgā spēle vārtos glābj no otrā vārtu zaudējuma. Vēl viens līdz galam nenospēlēts moments no Gata puses pretinieku zonā un jau izgājiens 3 pret 1. Neticamā kārtā Raimonds novērš arī šo defektu.

Tā šo uzskaitījumu varētu turpināt. Līdz nākamajam vārtu zaudējumam pašā perioda izskaņā tika fiksēti trīs izgājieni 2 pret 1, četri bīstami metieni no ūsiņām. Kamēr LTC pūrā visa perioda garumā tikai pāris metienu momenti, kas nesagādā nekādas problēmas pretinieku vārtu vīram. Perioda beigās saņemam vārtus uz ģērbtuvi – ar lielisku metienu no zilās līnijas Raimondu pārspēj pretinieku aizsargs ar metienu vienā pieskārienā.

 Otrais periods iesākas ļoti veiksmīgi, Mārtiņš pacīnās centra iemetienā, Aldis nocīnās vairākos momentos līdz galam un ripu no pretinieku zonas labā stūra atspēlē uz zilo līniju Uvim, kuru atstājuši nepiesegtu. Solis uz vārtiem, tiek sagaidīta palīdzība, trafika izskatā, no Renāra un spēcīgs metiens zem vārtu pārliktņa atklāj gūto vārtu skaitu  arī LTC komandai.

Gūtie vārti ir likuši sasparoties komandai, kas aizvada vairākas labas nomaiņas – īsā laika posmā 3x vairāk apdraudot pretinieku vārtus nekā visa pirmā perioda laikā. Tomēr vīrus tik ātri neatkāpjas un līdz galam nenospēlējot pretinieku zonā Kasparam seko atkal bīstams 2 pret 1. Mums ir Raimonds špagatā un rezultāts nemainās. Tas mainās pāris minūtes vēlāk, kad Roberts pieļauj klasisku pozīcijas kļūdu kā aizsargs savā vārtu priekšā – atstāj pretinieku uzbrucēju sev aiz muguras, kur tas eleganti un bez traucējumiem pielabo pretinieka aizsarga raidījumu pa ledu.

Nekas neatliek kā nākamajā nomaiņā izspēlēt vienu no Zvaigžņu kara epizodēm „The Empire [Bauskas maiņa] Strikes Back”. Renārs no neērtās raida ripu uz priekšu, pirmais ir mūsu uzbrucējs. Nedaudz tizls ripas pārvaldīšanas moments no Mārtiņa tīrā izgājienā 1 pret 1 liek ripu savākt Aldim, kas to nogādā tam pašam Mārtiņam nepiesegta vārtu stūra priekšā un atkal esam vienu vārtu attālumā no pretinieka. Periods tā arī noslēdzas ar 3:2, vadībā MBV

Trešais periods tiek uzsākts atkal aktīvi, bet uz pretinieku zilās zonas, diezgan apšaubāmu noraidījumu saņem Ezis. Pirmais mazākums šajā spēlē, kas patiesībā ir pozitīva pārmaiņa salīdzinoši ar citām šīs sezonas spēlēm. Un kā izrādās, tad iepriekšējā pieredze lieti noder – mazākumā pat īpaši bīstamu situāciju pie LTC vārtiem neizveidojas.

Pirmajā maiņā pēc mazākuma bīstami (sev) nospēlē Uldis – nepaceļ galvu pirms ripas pieņemšanas un saņem modinātāju uz sarkanās līnijas. Droši vien atrastos ne viens vien  padotais, kurš tajā brīdī varētu vēlēties būt pretinieka lomā. Izdarītais spēka paņēmiens uz īsu brīdi liek saiet īsajā: atslēdz receptorus un ieslēdz aplikāciju ar lidojošiem putniņiem nimba formātā. Vēl pēc brīža uz pretinieku zilās līnijas sunīšus izdomā uzspēlēt Renārs ar Mārtiņu, kam seko Mārtiņa lidojums iekš’ to pretiniek zon’ . Seko iemetiens un neveiksmīgi nepiegta viduszona un izgājiens 3 pret 2. Aldis noguļ savas malas izrāvienu, otrā pusē Renārs laicīgi neatgriežas ar savu malējo un pēc rikošeta no Raimonda pretinieks var līksmot. Bauskas maiņa ir ielaidusi savus pirmos vārtus sezonā.

Aptuveni 4 ar pus minūtes līdz spēles beigām leģionāru maiņa sabrūk kā kāršu namiņš, kad ar 10 sekunžu intervālu ielaiž 2 vārtus. Pirmajos zaudētajos lielākā atbildība jāuzņemas Tony, kurš pēc iemetiena savā zonā izdomā pagrūstīties ar pretinieku malējo uzbrucēju, nevis steigties pie sava aizsarga, kam tajā brīdī ir ripa. Šī iemesla dēļ Aigars ir spiests iziet pretī metienam, bet seko asa piespēle uz ūsiņām spēlētājam ko atstāja Aigars, lai palīdzētu Tony - izcils metiens bez ripas apstādināšanas LTC cerības uz labvēlīgu iznākumu padara blāvākas. Pavisam gaismu, pēc četrām sekundēm, palīdz izslēgt Ingus, kurš pavirši nospēlē savā zonā un vēl pāris sekundes vēlāk Aigars, ar acu skatienu un iedrošināšanu, pavada savu pretspēlētāju, kamēr tas ieraida ripu tukšajā vārtu stūrī. Paldies – variet apsegties.

Perioda noslēgumā LTC komanda izveido pārīti bīstamus momentus - Bauskas maiņai: Uvis atrodoties vienam pret vārtsargu to tomēr nespēj pārspēt, kamēr leģionāru maiņā Tony ar spēcīgu raidījumu pa pretinieka vārtsarga ķiveri liek džinkstēt ne tikai vārtsarga ausīs, bet arī visā hallē, jo atskan arī beigu sirēna. Marels būve ir pārspējusi Lattelecom ar 6 pret 2.

Spēles labākie:

Māris Atars (MBV) un Uvis Lapsiņš (LTC)

Statistika:

Marels Būve vs Lattelecom 6:2 (2:0;1:2;3:0)

2:32 Pavlovs (Lejnieks) 1:0; 11:50 Šelenkovs (Kokins, Atars) 2:0; 12:12 Lapsiņš (Bičevskis) 2:1; 22:16 Atars (Korņilovs, Kokins) 3:1; 23:34 Tihanovs (Šēners, Bičevskis) 3:2; 27:45 Lejnieks (Pavlovs, Kokins) 4:2; 31:34 Lejnieks (Pavlovs, Klave) 5:2; 31:44 Bergmanis (Atars) 6:2

 

Metieni: 30:18

Soda minūtes: 0:2

 

Lietderības koeficenti (TOP/DOWN)

+1: Salvis, Mārtiņš, Renārs

-3: Ezis, Aigars, Tony, Marcel, Ingus

 

kas notika? ... nokrita

Ko tur dod?

 

nu vienu čupa-čupu, plīzzzz

 

Spēles labākie

 

ORGANIZATORISKIE JAUTĀJUMI:

  • Jānis Puriņš (finanses un organizācija)
    27033996
    janis@entuziasti.lv
  • Roberts Pļāvējs (reklāma,mārketings un organizācija)
    28881115
    roberts@entuziasti.lv
  • Haralds Apinis (dizains un organizācija)
    29359757
    haralds@entuziasti.lv

GALVENAIS TIESNESIS:

Ainars Bitens (turnīra tehniskā organizācija un kalendārs)
29285886
ainars@entuziasti.lv

DIZAINS (komandu formas un logo)

  • Haralds Apinis - 29359757
    haralds@entuziasti.lv

FOTO UN VIDEO DEPARTAMENTS

  • Maris Greiers (mediju centra vadītājs)
    26565739
    greiers@entuziasti.lv