Telefonisti stabos sēž un Tērvetes vējš tos nenoplēš

Tas nav nekāds jaunums, ka mūsu komanda regulārās sezonas spēles iesāk labi un tad atnāk Jaunais gads, kad viss apgriežas kājām gaisā. Mums nepadodas spēle, mūs vajā traumas, mums problēmas nokomplektēt sastāvu. Mēs laikam esam kā lāči, ieejam ziemas miegā un atmostamies līdz ar siltāka laika iestāšanos.

Klāt spēles diena- 19.februāris, miglaina, neomulīga diena. Diena, kad jāspēlē ar Tērvetes komandu, pretinieku, kurai arī šogad ir labs sastāvs. Diena, kad treneris komandējumā, cits uzņem spēkus studentu brīvdienās jeb Vācijas krogos (Marcel) un sastāvu piemeklējusi traumu līnija (Jānis, Armands, Gvido, Uldis, Mārtiņš, Kristaps). Mums tomēr izdodas sakomplektēt gandrīz pilnas trīs maiņas. Kā vienmēr ģērbtuvē jautra atmosfēra, tā ir mūsu komanda un bez hi-hi, ha-ha raksta autors šo komandu nepazītu. Komandas menežerim atliek vien sadalīt pareizi pa maiņām atnākušos. Un tā, pirmie mums šoreiz Renārs-Tonijs-Aldis, otrie Ingus-Gatis-Raimonds, trešie Aigars-Normunds-Kārlis. Ar aizsargu sadalīšanu pavisam vienkārši, tie ir atnākuši pieci: Salvis-Uvis-Egons-Roberts-Kaspars. Šādā gadījumā nekas vienkāršāks par savstarpējo rotāciju nevar būt, tātad aizsargi spēlē neatkarīgi no tā, kāds uzbrucēju virknējums dodas laukumā.

Pirms iziet uz ledus tiek dots galvenais norādījums neielaist ātrus vārtus un nenoraidīties. Kapteinis atgādina, ka šajā līgā mēs varam uzvarēt tikai spēlējot kā komanda, ar ļoti lielu gribasspēku un cīņas sparu, jebšu citiem vārdiem sakot, tas ir atgādinājums visiem- pirms iziešanas uz ledus pamīzt vajag iekš toilet.

Sākas spēle, pretinieki galveno akcentu liek uz savu līderi Brencānu (#33) un mēs tam esam gatavi. Tērvetei izdodas vairāki ļoti bīstami momenti un mums arī pirmais noraidījums, tā autors ir Renārs. Noraidījums godam izturēts. Sākuma  ofensīva izturēta un varam turpināt spēli. Īss gan bija tas spēles laiks vienādos sastāvos. Mēs taču esam komanda un kāpēc pirmā maiņa var noraidīties un otrā nē, ar ko viņi ir savādāki? Un tā sākas ģērbtuvē akcentētā lūguma nenoraidīties interpretācija, turklāt visu maiņu izpildījumā.  Aizsācējs Lattelecom komandas noraidījumiem ir tiesnesis, kurš viduszonā precīzi izspēlēto „sendviču”, jeb pretinieka iespiešanu starp diviem spēlētājiem, uztver kā pārkāpumu no Gata puses. Turpmākie sapelnītie noraidījumi noved pie tā, ka abas vadošās maiņas spiestas strādāt pastiprinātā režīmā, bail izlaist trešo maiņu, ja nu neiztur spriedzi. Tomēr, lai motoriņš nepārkarstu, nākas izlaist mūsu trešo maiņu. Normunds, Aigars un Kārlis savu uzdevumu izpilda godam. Trešās maiņas iziešana laukumā ļauj vadošajiem atvilkt elpu un noticēt tam, ka šodien visa komanda var spēlēt labi. Apņēmība mums ir liela, esam mobilizējušies, tomēr nespējam tikt galā paši ar sevi. Faktiski tikai uz īsu brīdi komanda spēlē ar pilnām trim maiņām, jo apskaužamu regularitāti ik pēc ~2.5 minūtēm noraidījumus secīgi nopelna Gatis(#7), Kaspars(#6), Renārs(#78) un atkal Renārs. Neveiksmīgi nospēlē Renārs pret pretinieku līderi Bencānu, mums divas minūtes un vēlāk izrādās, ka šajā epizodē Tērvete zaudējusi savu līderi. Kādā epizodē Kaspars kavē pretinieku un salauž nūju. No malas mēs laikam izskatāmies tik nevarīgi pret pretinieku ātrajiem uzbrucējiem, ka tiesnesis Kasparam ļauj izvēlēties noraidījuma formulējumu- sitiens ar nūju vai nepareizs ekipējums. Kaspars nepiekrīt otrajam formulējumam, jo nūja viņam ir un viņš ar to vēl varētu šo to līdzīgu varoņdarbiem paveikt, tikai pret pretinieka kāju salūzusi tās lāpstiņa. Pretinieks realizē viena vīra pārsvaru, nespējam izsekot viņu ātrajām kustībām un no vārtu priekšas tiek gūti vārti(Grundmanis#32). Vēlme atspēlēties ir liela. Esam zaudētājos, kaut kas jādara lietas labā. Laukumā dodas mūsu pirmā maiņa. No malas izskatās, ka Renārs ir pamatīgi uzvilcies un dusmas gāž ārā uz pretiniekiem, diemžēl ar noraidījuma cenu. Par laimi pirmā perioda pretinieku spiedienu izturam un atskan pārtraukuma zvans.

Pārtraukums nāk par labu, mūsu vārtsargs Raimis(#39) vēsā angļu mierā paskaidro, ko viņš domā un kas bija domāts ar vārdiem nevajag noraidīties. Aizskrienot notikumiem priekšā jāsaka, ka sadzirdējām sacīto un šo trešdaļu aizvadām bez noraidījumiem. Laikam pretinieku spēles ritms ar mūsu noraidīšanos pirmajā trešdaļā ir izjaukts un šajā spēles nogrieznī spēlējot vienādos sastāvos bīstamāki ir mūsu komandas uzbrukumi. Otro trešdaļu mēs sākam ar pretinieku vārtu apdraudējumiem. Mūsu spiediens pieaug- ir bīstami metieni uz vārtiem, ir sajūta, ka tūlīt, tūlīt būs gols. Mēs ejam uz vārtu priekšu un kļūstam neierasti nekaunīgi. Tērvetes komandas vārtsargs(Broks#38) un aizsardzības spēlētāji dabon pūlēties vaigu sviedros. Atkal uzmetiens uz vārtiem, ripa kaut kur pazūd, bet vārtos tā nav. Vārtu priekšā liela burzma, uz ledus atrodas trīs pretinieku komandas spēlētāji un vārtsargs, kaut kāds haoss, ripa ir kaut kur vārtsarga laukumā, neviens tai netiek klāt. Vārtu priekšā viens Raimis, viens pats pretinieku ielenkumā, īsti nezin kur ripa, bet bakstās, mums savs Znaroks atradies, viņš to spēli ir redzējis, viņš zin kā tas darās. Atskan tiesneša svilpe. Žests- vārti, vai tiešām, vēl maza pauze, tiesnešu apspriede un jā! Beidzot, beidzot ir tā laimīgā minūte, kad ar otrās maiņas pūlēm acīgākais drūzmā pie vārtiem izrādās mūsu komandas veterāns Raimonds(#18). Saņemti apsveikumi un mobilizējamies tālākai cīņai. Mēs esam sajutuši spēli. Atkal bīstami uzbrūk pirmā un otrā maiņa arī trešie neļauj pretiniekiem realizēt savas ieceres. Spēles raksturs nav mainījies. Mēs esam spēlē. Noslēgusies otrā trešdaļa, uz tablo neizšķirts 1-1.

Sākas noslēdzošā trešdaļa. Kļūdas nav pieļaujamas, to saprot abas komandas. Te uzbrūk viena komanda, te otra, asi pretuzbrukumi te šeit, te tur. Svarīga katra epizode, mēs atkal cīnamies kā komanda, ko nepaveic viens, to palabo partneris, tas liek zemapziņā domāt, ka šoreiz tā ir mūsu spēle. Tuvojoties spēles beigas un spriedze pieaug, ai kā nevajadzētu noraidīties, bet Ingus to izdara. Svarīgākais brīdis spēlē. Laukumā pamīšus tiek sūtīta pirmā un otrā maiņa. Pretiniekiem neizdodas stabili iestāties zonā un izpēlēt lieko spēlētāju. Noturam mazākumu, taču Tērvete ir sajutusi, ka pēdējās minūtēs ir viņu pārsvars. Lieliem spēkiem viņi dodas uzbrukumā. Cīņa par katru laukuma metru, cīņa pie bortiem. Atskan svilpe un no tiesneša skatu punkta, mēs pārkāpjam noteikumus, šoreiz atkal Ingus. Tablo vēsta, ka palikušas pēdējās minūtes. Iemetienam jābūt mūsu zonā. Komanda izlemj par pusminūtes pārtraukuma pieprasīšanu, mēs vēl drīkstam to ņemt un tas ir pareizs lēmums, spēki atpūtināti, laiks iegūts.  Ejam cīņā, drīz pēc iemetiena arī atskan spēles beigu signāls, tas vēsta par neizšķirtu rezultātu 1-1. Esam punktu nopelnījuši, tagad laiks tautā saucamajiem bullīšiem. Nolikums vēsta, ka pēcspēles metienus izpilda pa 3 spēlētējiem no katras komandas līdz pirmajai kļūdai. Mums, kā laukuma saimniekiem, pēcspēles metieni jāizpilda pirmajiem. Komandas vadītājs Normunds izlemj, ka secīgi metīs - Tonijs, Renārs, Aldis.

Sākas meistarības un nervu spēle.

Tonijs(#24) met un tēmē starp kājsargiem, diemžēl pietrūkst veiksmes. Tagad pēcspēles metiens jāizpilda Tērvetei, par laimi mums un nelaimi pretiniekiem, mums ir labākais vārtsars Raimonds(#39), kas atšifrē pretinieka nodomus.

Otrā sērija, kārta Renāram(#78), Renārs met un pretinieku vārtsargs uzmin nodomu. Mūsu menedžeris Normunds vēro pretinieku vārsargu un galvā ienāk doma- nomainīt Aldi(#74) pret kādu, kas var uzmest no neērtās puses. Un tas būs, šodien lieliski spēlējošais Raimonds(#18). Kārta Tērvetes komandai izpildīt savu piegājienu. Ja pretinieks netrāpa, mums vēl ir jāizpilda sērijas pēdējais metiens. Tērvete izpilda savu otro piegājienu un nevar pārspēt lieliski spēlējošo Raimondu. Tātad klāt trešā kārta. Mums to izpildīt dodas līdz šim vienīgo vārtu autors Raimonds. Raimis lieliski izmāna vārtsargu un no neērtās puses gūst savus otros vārtus, kā pēc īsa brīža izrādās, uzvaru nesošos. Laikam mūsu ovācijas bija tik spēcīgas, ka pretiniekam izpildot trešo metienu, tā īsti pat nekas nesanāk. Urrā uzvara 2-1, mūsu uzvara pār sīksto Tērvetes komandu.

Spēles labākie: Toms Broks (TER) un Raimonds Apse (LTC)

Statistika: Lattelecom vs Tērvete 2:1 SM (0:1;1:0;0:0;1:0) 

08:40 Grungmanis (Zarins) 1:0; 13:43 Apse 1:1; 36:00 Apse 2:1

Metieni: 12:20

Soda minūtes: 14:4

 

ORGANIZATORISKIE JAUTĀJUMI:

  • Jānis Puriņš (finanses un organizācija)
    27033996
    janis@entuziasti.lv
  • Roberts Pļāvējs (reklāma,mārketings un organizācija)
    28881115
    roberts@entuziasti.lv
  • Haralds Apinis (dizains un organizācija)
    29359757
    haralds@entuziasti.lv

GALVENAIS TIESNESIS:

Ainars Bitens (turnīra tehniskā organizācija un kalendārs)
29285886
ainars@entuziasti.lv

DIZAINS (komandu formas un logo)

  • Haralds Apinis - 29359757
    haralds@entuziasti.lv

FOTO UN VIDEO DEPARTAMENTS

  • Maris Greiers (mediju centra vadītājs)
    26565739
    greiers@entuziasti.lv