Šausmas Stadiona ielā 3

Sestdienas priekšpusdienā, Ozolnieku ledus hallē tikās Tērvetes (TER) un Lattelecom hokeja vienības. Pēdējā spēlē LTC mājās piekāpās Mārupes vienībai ar 0:2, kamēr Tērvetes hokeja komanda piekāpās ar 1:6 Marels Būvei. LTC komanda, diemžēl, ieradās papluinītā sastāvā , jo iztrūka 4 pamatsastāva spēlētāji. Tika veiktas dažādas sastāva rokādes, bet kā parādīja vēlākā spēles gaita – neizdevās atrast optimālo risinājumu, kas noveda pie pamācošas sakāves ar 1:7.

Jau pirmais trešās maiņas iznāciens aizsākās ar haosu un nepiesegtu spēlētāju laukuma labajā malā un 0:1 spēles sākumā. Pirmajā periodā stabilu sniegumu demonstrēja tikai Bauskas maiņa, kurā Uvja vietā aizsardzībā spēlēja Ezis. Savukārt otrajā maiņā bija akūti novērojams saspēlēšanās trūkums – kā starp uzbrukumu un aizsardzību, tā arī starp atsevišķiem spēlētājiem arī. Ripas regulāri atleca, pazaudējās vai nervozi tika uzdāvinātas pretiniekam. Arī taktiskā zīmējuma kontekstā – neviens īsti nesaprata šajā maiņā, ko darīs otrs un kas jādara viņam.

Perioda 8 minūtē, ripu uz zilās līnijas pārķēra Aldis, kurš nevis izšķīrās atdot piespēli pa labi un ātrumā slidojošo komandas biedru, bet gan vilkt ripu līdz metienam. Par šo Aldis tapa sodīts ar asu un nesaudzīgu spēka paņēmienu. Kā jau ierasts – Aldis centās atspēlēties pretiniekam, tomēr nebija noņēmis pareizos izmērus un devās atsēdēt 2 min par bīstamu spēli ar augstu paceltu nūju. Vēl vairāk pēc minūtes uz noraidīto soliņa piebiedrojās Roberts par pretinieka grūšanu ar nūju. Šie abi kļuva par kārtējiem mazākumiem, ko LTC komanda šosezon veiksmīgi ir izturējusi.

Otrais periods iesākās daudzsološi – ātrā pretuzbrukumā lielisku kombināciju izspēlē Renārs ar Aldi, kurš atgriež ripu atpakaļ Renāram skaistu vārtu gūšanai. Rezultāts neizšķirts un nekas neliecina par tuvojošos negaisu. Un tas atnāca, jau nākamajā maiņā, pēc iemetiena mūsu zonā – malējais uzbrucējs izlemj spēlēt stūrī, centra uzbrucējs spiests piesegt pretinieku aizsargu, tad to atstāt, lai atgrieztos vārtu priekšā, tieši momentā kas šis aizsargs saņem ripu un met pa vārtiem. Uvis mēģina apstādināt ripu, bet tā neveiksmīgi atlec tieši uz nūjas otram uzbrucējam, kas triec to tukšajā vārtu stūrī, jo Raimonds bija izslidojis pretī tiešajam metienam.

Vēl pēc pāris minūtēm, uzbrucējs nenospēlē līdz galam atpakaļ ar savu pretspēlētāju – seko atspēlē vārtu priekšā un jau 1:3. Līdz beidzot otrajam periodam punktu pieliek Renāra noraidījums par ķeksēšanu un pirmie zaudētie vārti sezonā mazākumā. Jāatzīst gan, ka pretinieks ļoti ātri un skaisti izspēlēja kombināciju, kad ripa no labās puses tika nogādāta uz kreiso iemetiena punktu, kur tā tika uzreiz triekta vārtos. Raimonds tīri fiziski nepaspēja pārvietoties uz šo malu. Pēc otrā perioda jau nesmukais 1:4.

Trešā perioda sākumā notika nelielas izmaiņas otrajā maiņā, kad uzbrukumā pārcēlās Uvis, bet Gatis un Marsels spēlēja pa malām. Savukārt Uvja vietu ieņēma Jānis, kas turpināja spēlēt kopā ar Robertu. Tomēr arī šī rokāde nenesa cerētos augļus, lai arī vismaz zināmu kārtību tā ieviesa. Perioda trešajā minūtē neuzmanīgi nospēlējot atkal vārtu priekšā – zaudējām kārtējos vārtus, vēl pēc 2 minūtēm muļķīgi zaudētus vārtus savā kontā ieraksta arī Raimonds. Ja visi, tad visi kļūdās. Vēl pāris minūtes un Līgas rezultatīvākais aizsargs Brencāns nodemonstrē izcilu sologājienu un ar atkārtotu metieu pārspēj mūsu vārtsargu 7 reizi. Nekavējoties gan redzams necienīgs žests no viņa puses, kas nākamajā tikšanās reizē ir uzzīmējis mērķi uz viņa ekipējuma.

Bet kopumā – pelnīta sakāve spēlē kur rezultāts varēja būt pieklājīgāks, bet diez vai pozitīvāks.

 

Spēles labākie:

Artūrs Bērziņš (TER) un Aldis Bičevskis  (LTC)

Statistika:

Tērvete vs Lattelecom 7:1 (0:1;1:3;0:3)

02:31 Ragovskis (Brencāns) 1:0; 13:24 Šēners (Bičevskis) 1:1; 13:51 Čepulis (Ragovskis, Ivanovs) 2:1; 16:15 Brencāns (Panovs, Ragovskis) 3:1; 21:22 Panovs (Čepulis, Brencāns) 4:1; 26:22 Šķēle (Kims, Brencāns) 5:1; 28:23 Zariņš (Bērziņš) 6:1; 32:28 Brencāns (Zariņš) 7:1;

 

Metieni: 30:13

Soda minūtes: 0:8

 

 

lūdzu iekrīti... yeah!

... ka speršu!

 

... vai hokeja vārtsargs?!?

 

Spēles labākie

 

ORGANIZATORISKIE JAUTĀJUMI:

  • Jānis Puriņš (finanses un organizācija)
    27033996
    janis@entuziasti.lv
  • Roberts Pļāvējs (reklāma,mārketings un organizācija)
    28881115
    roberts@entuziasti.lv
  • Haralds Apinis (dizains un organizācija)
    29359757
    haralds@entuziasti.lv

GALVENAIS TIESNESIS:

Ainars Bitens (turnīra tehniskā organizācija un kalendārs)
29285886
ainars@entuziasti.lv

DIZAINS (komandu formas un logo)

  • Haralds Apinis - 29359757
    haralds@entuziasti.lv

FOTO UN VIDEO DEPARTAMENTS

  • Maris Greiers (mediju centra vadītājs)
    26565739
    greiers@entuziasti.lv