10 minūtes, kļūdiņas un baranciņa

Ceturtdienas vakarā piektā apļa spēlē Piņķos, Inbox ledus hallē, tikās Lattelecom un Mārupes hokeja komandas. Pēdējās spēles abām komandām bija notikušas pret vienu un to pašu pretinieku – Marels Būve: LTC mājās zaudēja ar 2:6, savukārt  Mārupe, arī mājas spēlē piekāpās ar 2:4. Jāatzīmē, ka LTC komanda bija savā optimālākajā sastāvā ar visiem pamatsastāva spēlētājiem pēc traumas atgriezies bija Jānis, un no darbiem Armands.

Jau no pirmās maiņas uz laukuma bija novērojamas daudzas sīkas neuzmanības kļūdas – šur tur ripa noleca, šur tur kājās piespēle, vēl kaut kur pārgalvīgas piespēles caur centru. Tas liecināja par nenoskaņošanos vai arī pārmērīgu respektu pret pretinieku komandas spēlētājiem. Tomēr kopumā komanda strikti centās ievērot vienošanos par 1-4 stratēģiju un kad tas tika ievērots, pretinieku komandai bija grūtības ar piekļūšanu bīstamā vārtu tuvumā. Pirmajā periodā visi bīstamie metieni tika izveidoti pēc mūsu pašu, bērnišķīgām un triviālām kļūdām.

Perioda beigās abpusēju noraidījumu nopelnīja Mārtiņš un Sandis Miltovičs no MRP – par sitienu pretiniekam ar nūju. Spēlējot īsajā sastāvā ļoti bīstams moments izveidojās pie MRP vārtiem, kad pēc laicīgas Alda piespēles - izgājienā 1 pret 1 nokļuva Renārs. Tomēr jaunās slidas un koka nūja patraucēja apstrādāt ripu un apvest MRP vārtsargu.  Uzreiz gan Salvis kļūdās uz zilās līnijas un, raidot ripu dziļāk zonā, nogriež visus pārējos maiņas biedrus kā ar sviesta nazi – izgājienu, sev raksturīgajā manierē, neitralizē Raimonds. Viņam vēl pāris reizes jāiesaistās spēlē šajā nogrieznī, jo visa Bauskas maiņa kā sarunājuši un pēc kārtas pazaudē savus pretspēlētājus.

Nākamajā nomaiņā nepiedodamas 3 kļūdas uz līdzenas vietas pieļauj Gatis – nozaudē ripu pie izejas no zonas, uzreiz cenšas saglābt, to no neērtās raidot caur centru, kur tā loģiski tiek pārtverta un nenospēlē līdz galam ar savu spēlētāju – noskatoties, kā tas gūst vārtus. Tādējādi aizturētā noraidījuma laikā mārupieši pēc ātras saspēles ir atklājuši rezultātu. Kārtējais gols uz ģērbtuvēm, jeb tieši perioda beigās. Vēl pēc video noskatīšanās radās retorisks jautājums, kur tieši uz sarkanās līnijas bija otrs maiņas aizsargs (Kasīts).

Jāatzīmē, ka spēlējot 1-4 nav sagaidāms metienu birums pa pretinieku vārtiem, tādēļ ļoti nozīmīgs kļūst momentu realizācijas aspekts. Un kā parasti saka – ja nav metienu, tad bīstamu momentu nemaz nevar būt. Otrā perioda sākumā to ļoti labi pierāda Ingus, kurš pēc metiena parādīšanas, turpina slidojumu un uzmet mirkli vēlāk – pārsteidzot pretinieku vārtsargu, kas tikai ar lielām grūtībām atvaira šo raidījumu.

Perioda 2 minūtē, pēc reida aiz pretinieku vārtiem, Salvis atgriežoties aizsardzībā neveiksmīgi uzsit pa māla milža kājām, kas pārliecinoši izpilda tam atvēlēto lomu un krīt. Precīzs trāpījums pa līdzsvara kāju ir samērā rets gadījums, tomēr Salvim tas ir izdevies. Jāspēlē 2 minūtes mazākumā. Šajā mazākumā smuka kārbiņa izdodas Jānim un Uvim, kas savā zonā sagaida Mārupes 50 numuru, nogādājot to horizontālā stāvoklī un tā attālāk no zvaigznēm (tuvāk zemei). Kārtējais mazākums šajā sezonā tiek izturēts, pie tam bez bīstamiem momentiem pie mūsu vārtiem.

Mirkli vēlāk gan vēl viens mazākums – Uvis ir kavējis pretinieku un dodas pie sekretariāta uzzināt pēdējos jaunumus no spēles apkalpojošā personāla. Šajā mazākumā MRP ir mācījušies no savām kļūdām un aktīvi metas apdraudēt LTC vārtus, bet mums PO. Tfu-tu:  mums ir Raimonds. Un arī šis mazākums – bez zaudējumiem. Kamēr viens nu nedarbs jau ir beigts, kad jau nākamais tiek steigts – Renārs uzšauj ar nūju pa pirkstiem pretiniekam un dodas atsēdēt savas minūtes. No Bauskas maiņas šodien pretējā pusē vēl nav bijis tikai Aldis … Otrais periods noslēdzas ar nemainīgu rezultātu – 0:1

Trešais periods iesākas ar ļoti bīstamo momentu pie LTC vārtiem, tomēr kopīgiem spēkiem spējam pasargāt vārtus no apkaunojuma. Tad nāk Bauskas maiņa un nepārsteidz – kārtējais pārkāpums un 2 minūtes. Šoreiz atkal Mārtiņš, cenšoties pacelt pretinieka nūju – paceļ tā sejas stikliņu un tiesneši taisnīgi fiksē – augstu paceltu nūju. Bauska šodien turpina spēlēt mazākumā. Un kā jau ierasts – izturam arī šo mazākumu. Vēlāk smaga maiņa jāiztur LTC komandas trešajai maiņai, kuri to, ar tiešu Raimonda palīdzību arī izdara. Vēl vairāk,  maiņas beigās uz zilās līnijas kārtējo „modinātāju” izsniedz Uldim. Šoreiz tiek fiksēts  pārkāpums, bloķēšana un varam spēlēt vairākumā. Vairākumā, izgājienā 3 pret 1, Renārs nevar izvēlēties, kam pāradresēt ripu un atstāj to pretiniekam dāvanā. Sekojošā leģionāru maiņa ir izvēlējusies dīvainu taktiku – vairākuma noslēgumu aizvadīt savā zonā. Tā arī vairākums paliek neizmantots.

Treneris atkārtoti izlaiž Bauskas maiņu, kam seko Mārtiņa reids gar kreiso malu – metiens un līdaciņa vārtu priekšā. Treneris paņem 30 sekundes, lai sagatavotu pēdējo ofensīvu. Iemetiens pretinieku zonā. Mārtiņa atspēle Uvim uz zilo, metiens – ripa un Aldis vārtu priekšā, vārtsargs atsit - cīņa un Renāram neizdodas pārcelt ripu pāri vai garām sēdošajam vārtsargam. Tā bija lieliska izdevība izlīdzināt rezultātu pēdējās minūtēs.

Nākamais iemetiens un tiek noņemts vārtsargs, tomēr traumu guvis MRP spēlētājs un spēle tiek apstādināta. Seko iemetiens vidus zonā un Raimonds atgriežas kastē. Tomēr nelaime nenāk brēkdama – brīdī, kad Raimonds jau atkārtoti grasās doties uz nomaiņu, jo ripa pie mūsu aizsarga. Ezis neapvalda to uz sava zilās līnijas un izgājienā pret Raimondu aiztrauc pretinieku apdāvinātais uzbrucējs, kurš izmanto sev piešķirto dāvanu kuponu, apmainot to pret vārtiem tieši 30 sekundes pirms spēles beigām. Vēl vieni vārti uz ģērbtuvēm.

Kā ziņo pietuvināti avoti, tad pēc spēles seko – emociju izvirdums no trenera, tā arī no galvenā menedžera e-pasta veidā. Tomēr šo rindu autoram, noskatoties spēli video ierakstā ir savs viedoklis paužams. Pirmkārt – nedrīkst tik bezatbildīgi apieties ar melno kaučuka izstrādājumu – nezini, kur likt – apēd! Otrkārt, ja arī pieļāvi kļūdu – atstrādā atpakaļ par diviem un kod kājā, cērt rokā, bet Tev ir jānovērš sava kļūda bez vārtu zaudējuma. Treškārt – Bauskas maiņa NEDRĪKST spēlēt 10 minūtes mazākumā. Viņiem ir cits uzdevums!

Kopumā, ja izslēdzam šīs trīs lietas – spēle kopumā bija atbilstoša izvēlētajai taktikai un nepiekrītu izskanējušajam viedoklim – ka šī bija labākā komanda ar ko līdz šim spēlējām. Ir ņemami!

Spēles labākie:

Raimonds Ermičs (LTC) un Roberts Rēboks (MRP)

Statistika:

Lattelecom vs Mārupe 0:2 (0:1;0:0;0:1)

11:32 Miltovičs (Rauza) 0:1; 35:30 Bušmanis 0:2

Metieni: 12:30

Soda minūtes: 10:6

 

piesēžam pirms ceļa...

Arrival in progress

 

šoreiz, tukšā ...

 

Spēles labākie

 

ORGANIZATORISKIE JAUTĀJUMI:

  • Jānis Puriņš (finanses un organizācija)
    27033996
    janis@entuziasti.lv
  • Roberts Pļāvējs (reklāma,mārketings un organizācija)
    28881115
    roberts@entuziasti.lv
  • Haralds Apinis (dizains un organizācija)
    29359757
    haralds@entuziasti.lv

GALVENAIS TIESNESIS:

Ainars Bitens (turnīra tehniskā organizācija un kalendārs)
29285886
ainars@entuziasti.lv

DIZAINS (komandu formas un logo)

  • Haralds Apinis - 29359757
    haralds@entuziasti.lv

FOTO UN VIDEO DEPARTAMENTS

  • Maris Greiers (mediju centra vadītājs)
    26565739
    greiers@entuziasti.lv